Destructurarea de către FBI a grupului criminal român condus de Florin Anaser Duduianu în SUA a fost posibilă cu ajutorul Poliției Române. Polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română au colaborat cu Biroul FBI, din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, în vederea realizării unui schimb de informații privind grupare infracțională organizată, specializată în skimming, caracterului acesteia, modurile de operare, precum informații esențiale despre Florin Anaser Duduianu.
Gruparea lui Duduianu clona carduri sociale pentru alimente prin skimming. Alimentele cumpărate, în special lapte praf și băuturi energizante, mai ușor de comercializat, erau vândute în Mexic, conform surselor. Veniturile estimate de FBI trec de 100 de milioane de dolari americani.
Duduianu a fost arestat în SUA alături de alți 47 de români, dar nu va putea fi extrădat în România decât după ce-și va ispăși inevitabila condamnare pentru faptele comise pe pământ american. Autoritățile române au emis pe numele său, prin Judecătoria Sectorului 1 București, un mandat de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, tâlhărie și tâlhărie calificată.
Afacerea cu carduri clonate ar fi fost preluată de clanul Duduianu de la celebrul fugar Romeo Ursu, zis Boenică. Surse judiciare susțin afacerea a înflorit după ce un hacker din Constanța ar fi reușit să intre, în mod ilegal, în baza de date a asistenților sociali din California.
Acolo, dobrogeanul ar fi spart datele cardurilor pe care se virau fondurile pentru hrana săracilor, pe care, ulterior, le-a folosit ca să cloneze aceste instrumente de plată. Conform anchetatorilor, individul cumpăra lapte praf și băuturi energizante, pe care i le-ar fi vândut apoi lui Romeo Ursu, zis Boenică, la momentul respectiv exilat în Iordania, care le vindea mai departe.
Sursele Gândul au precizat că autoritățile SUA ar fi notificat partea iordaniană, care a decis expulzarea imediată a lui Boenică, deși, până atunci, ignorase complet orice demers venit din partea României.
Afacerea a fost continuată de oamenii lui Anaser până când polițiștii și procurorii americani au reușit să-i oprească, după ce ar fi apucat deja să provoace o pagubă în valoare de 100 de milioane de dolari.
Anaser este acuzat că, împreună cu fratele lui Aramis, dar și cu alți membri ai clanului Duduianu, cunoscuți sub numele de Seif și Denom, ar fi jefuit mai mulți lăutari, cărora le-ar fi perceput taxe de protecție sau i-ar fi pus să cânte la diverse evenimente, unde onorariile ar fi fost încasate exclusiv de liderii clanului Duduianu.
Inițial, Anaser Duduianu a fugit în Marea Britanie, unde nu s-a ferit să intre live pe platformele de socializare și să acuze anchetatorii din România, care, din punctul său de vedere, l-ar fi nedreptățit. Deși era urmărit internațional, autoritățile britanice nu s-au obosit niciodată să-l caute, cu toate că Anaser era un membru important în mediile infracționale românești stabilite în această țară, specializate tot în clonare de carduri, cerșetorie, vrăjitorie și furturi din magazine sau imobile.